Kultúra

forrás: Unsplash

8+1 tipp, hogy a fesztiválszezon valóban az önfeledt szórakozásról szóljon

Közeledik a nyár, ezzel párhuzamosan pedig hamarosan kezdetét veszi a fesztiválszezon is. Kovács Ildikó önvédelmi szakértő, instruktor szerint azonban ezek a tömegrendezvények számos veszélyt rejtenek, így nem árt már most sorra venni azokat a szempontokat, amiket mindenképp szem előtt kell tartaniuk a fesztiválozóknak a biztonságuk érdekében és a fantasztikus fesztiválélményért.
2024. május 19.

3. Főzz és Segíts! – Amikor is jó együtt lenni, jó együtt tenni, jó együtt enni

A Békés Vármegyei Kormányhivatal a 24. Gyulai Pálinkafesztivál részeként vasárnap kora reggel – a pálinkafesztivál keretében második alkalommal – harmadjára rendezte meg a Főzz és Segíts! jótékonysági karitatív rendezvényét. A Rondella melletti várkertben mintegy 40 csapat főzte a paprikás krumplit. A befolyt bevételt a Kádas György Alapítvány, illetve a Hatodik Érzék A Fogyatékkal Élőkért Egyesület számára ajánlották föl a szervezők.
2024. május 19. 15:06 | Such Tamás
Tovább olvasom

A három szoprán tette fel az idei Orgonák éjszakájára a koronát

A Filharmónia Magyarország idén a “A három szoprán” formációval színesítette meg az Orgonák éjszakáját a Csabagyöngye Kulturális Központ Hangversenytermében. A Miklósa Erika énekművész és két mentoráltja, Kovács Aliz és Szakács Erika alkotta triót Túri-Nagy János orgonaművész kísérte orgonán és zongorán a szombat esti koncerten.
2024. május 19. 14:03 | Kugyelka-Zámbori Eszter
Tovább olvasom
2024. május 18.

Úgy szólt, mint egy kivirágzó rózsabokor – Munkácsy Vizuál a zeneiskolában

A Filharmónia Magyarország szombaton, az Orgonák Éjszakáján több színes etappal lepte meg a zene korlátlan korú szerelmeseit. Többek között délelőtt, a program kvázi gyermekszobájaként a Klatzow Projekt és Munkácsy Vizuál alkotói, azaz Szives Márton ütős és Nagy Katalin Matild festő – Kun Rajmund orgonaművésszel – a Fessünk orgonát! – aláfestő orgonazene című, új immerzív előadásukat mutatták be a csabai zeneiskola Bartók-termében.
2024. május 18. 16:43 | Such Tamás
Tovább olvasom
2024. május 17.

Nemzetközi és hazai sztárok az Orgonák éjszakáján

Az évek óta nagy népszerűségnek örvendő Orgonák éjszakája programjait idén már nemcsak Magyarországon, hanem 4 kontinens 25 országában is végigkísérhetik május 18-án a zenerajongók, Dél-Koreától kezdve Japánon át Törökországig és Franciaországtól Olaszországon át Kínáig vagy az Egyesült Államokig. Guiness rekord kísérlethez hasonló ősbemutatókkal, exkluzív programokkal ünnepli a közönség és a rendező Filharmónia Magyarország a hangszerek királynőjét!
2024. május 17. 13:53 | Fajó Attila
Tovább olvasom

Komáromi István: Széchenyi volt Budapest névadója

Harmadik etapjához ért szerda délután, a Lencsési Közösségi Ház által márciusban indított négyelőadásos szabadegyetemen. Ezúttal Komáromi István nyugalmazott gimnáziumi igazgató, történelem-földrajz szakos tanár az Egy világváros története – Budapest a dualizmustól napjainkig című előadását hallgathatták meg a Lencsési egyetemistái.
2024. május 17. 12:03 | Such Tamás
Tovább olvasom
2024. május 16.

Íme a Gyulai Pálinkafesztivál teljes programja

A hétvégén rendezik meg a 24. Gyulai Pálinkafesztivált. A szervezők elmondták, hogy az eseménysorozat széles palettával készül a kilátogatók számára, így az érdeklődők kóstolóra, bemutatókra, előadásokra és könnyűzenei programokra számíthatnak. Mi azt is megmutatjuk melyek lesznek ezek a programok.
2024. május 16. 15:04 | behir.hu
Tovább olvasom
FEL