Baráti társaságok csatáztak a kolbászgyúró versenyen - galériával

2023. október 21. 17:19 | Csiffáry Zsuzsanna

A nemzetközi kolbászgyúró versenyen számos civil közösség és baráti társaság is megmérette magát.

A 26. Csabai Kolbászfesztiválon 458 csapat gyűrte fel az ingujjat annak érdekében, hogy megmutassa, milyen újdonságot tud nyújtani a hungarikum terén. A Kitartóak csapata több évtizede ismerik egymást és barátságukat megpecsételve idén először fogtak össze, hogy megmutassák mit tudnak a kolbászkészítésről

Zahorán Lenke, a csapat szószólója elmondta, hogy a tagok gyermekeik révén ismerik egymást, és saját barátságuk megpecsételéseként döntöttek úgy, hogy beállnak a versenysorba. 

A Felvidéki dínók már másodjára jöttek el a megmérettetésre. Bot Noémi, elmondta, hogy első alkalommal nagyon nagy lendületet kaptak a versenyzésre, ezért 2023-ban is úgy döntöttek, hogy megmutatják mit tudnak a kolbászkészítés terén.  

Egy kamutról érkezett csapat immár hatodjára vez részt a kolbászgyúráson. Soltész János kiemelte, hogy vannak olyan alapanyagok, amelyeket mindenki ismer, ám senki sem hozza nyilvánosságra, hiszen ezek az alapanyagok adják az hústermékek egyedi ízvilágát. 

Nemcsak Magyarországról érkeztek a kolbászfesztiválra, volt, aki Amerikából jött el megmutatni, hogy számára mi a kolbászgyúrás. 

A Soproni Kolbász Légió csapatának specialitása a házi ízek kiemelése. Horváth Csaba megosztotta a Behirrel, hogy már több mint tíz éve vesznek részt a versenyen. Józsa Tamás, a Jász Kolbász csapat nevében elmondta stábunknak, hogy fürjtojásos kolbásszal készültek a megmérettetésre. 

Az Agrifirm csapata ötödjére érkezett a fesztiválra. Hangsúlyozták, hogy számukra a részvétel a legfontosabb.

Az idei kolbászgyúró versenyen közel ötszáz csapat mérettette meg magát, hogy elnyerje a kolbászkirály címet.

A Nemzetközi Kolbászgyúró Verseny eredményéről a behir.hu hírportálon részletesen beszámolunk.

Galéria

További programok »

Itthon

Együk színesre az agyunkat, testünket és a lelkünket – színek a tányéron

A mentális és fizikai egészségre mindig vigyázni kell. Nem is gondolnánk, mennyi mindenre van hatással az, amit elfogyasztunk. Kicsi gyerekként, amikor az emberről a szülei féltőn gondoskodnak és ráripakodnak egy kevésbé kedvelt étel elfogyasztásánál azzal, hogy "nem azért esszük, mert finom, hanem azért, mert jó!", szenvedésnek élhetjük meg a színes étrendet. Fiatal felnőttként az ember rájön, nagy érték volt ez a gondoskodás.
15:11
FEL