Címke: gasztronómia

2024. május 12.

Könnyű túrógombócot a vasárnapi tányérra

A tökéletes, könnyű túrógombóc elkészítése amennyire egyszerűnek tűnik, olyannyira komplikált, mivel nehéz megtalálni a tökéletes "könnyűségét". A hozzávalók helyes, helytelen arányaival pengeélen táncolhatunk. Ha kevés szilárd anyagot teszünk bele, ételünk könnyen szétfőhet a forró vízben, ha sokat, akkor nagyon kemény gombócok kerülnek a tányérra. Cikkünkben egy kipróbált és egyben bevált receptet teszünk közzé, valamint a gombóc eme fajtájának kezdeteiről is szót ejtünk.
2024. május 12. 11:38 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2024. április 28.

Spontán csipkebogyólekváros zabkeksz bármikorra

Senkinek sem újdonság, hogy a reggeli részét képező zabpehely remek napkezdő étel. Ám ha valaki szereti a tejjel leöntöttet, a „hordozható változatot” sem fogja megvetni. A zabpehely gazdag B-vitaminban, tirozinban, magnéziumban, kalciumban és vasban. Ennek a gabonafélének az elfogyasztása után jelentősen javul a test energiaellátása, és a koncentrálóképesség. Íme egy megoldás, ha szénhidrát és cukormentes megoldást keres!
2024. április 28. 12:46 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom

Bodza nélkül nem lehet tavasz

A bodza Magyarországon őshonos növény, ráadásul az országban található növény a világ össztermelésének közel kétharmadát adja. A piacon egyetlen riválisnak mondható Ausztria. Cikkünkben e nagy népszerűségnek örvendő növényről és a bodzaszörp készítési szokásaikról kérdeztünk néhány békéscsabait.
2024. április 28. 07:08 | Csiffáry Zsuzsanna
Tovább olvasom
2024. április 18.
2024. március 30.
2024. március 29.
2024. március 25.
2024. március 19.
2024. március 17.
FEL