2022-ben is közlekedik a család Békés megyében

2022. június 11. 14:21 | Szabó Judit

Idén tizenegyedik alkalommal indította útjára az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság a „Közlekedik a család” vetélkedőt. A versenyre jelentkezők elméleti és gyakorlati feladatokban mutathatták be tudásukat.

A közlekedési szabályokat érdemes minél fiatalabb korban megtanulni és az idősebbeknek sem árt átismételni. Ez a gondoltat hívta életre tizenegy évvel ezelőtt a "Közlekedik a család" elnevezésű vetélkedőt. A verseny főszerveője a rendőrség baleset-megelőzési szervezete, az Országos Baleset-megelőzési Bizottság, melynek fő támogatója az Autós Nagykoalíció és a Skoda Magyarország.

Az a család, aki a szombati napon megnyeri a versenyt, bejut az országos döntőbe, melyet augusztusban rendeznek. A fődíj egy Skoda Fabia. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának balesetmegelőzési csoportvezetője elmondta, hogy nemcsak a családokról szól a szombati nap. 

– A családok mellett általános iskolák is versenyezhetnek a vetélkedősorozatban. Minél több családot delegál egy általános iskola, annak függvényében tanszervásárlási utalványt nyerhetnek. Örömmel mondhatom, hogy az elmúlt három évben, a Békéscsabai Petőfi Általános Iskola jó helyezést ért el - mondta el Pardi Ildikó rendőr alezredes.

 

Fotó: behir.hu

 

A versenyzőknek először egy elméleti, majd egy tizenegy állomásos gyakorlati állomást kellett teljesíteniük, melyre összesen negyven család nevezett. Az egyik békéscsabai család azért nevezett, hogy megnyerjék a fődíjat. Míg a felnőttek a teszteket töltötték, addig a gyerekeknek különböző akadályokat kellett teljesíteni, volt kerékpáros ügyességi pálya, gokartpálya bóják között vagy épp óriás kockákból kellett KRESZ-szel kapcsolatos képet kirakniuk.

– Nekünk régen Skodánk volt, amit már lecseréltünk, de nagyon szerettük, így úgy gondoltuk, hogy a fődíjért mindenképpen megmérettetjük magunkat - fogalmazott Erdős-Nagy Marietta. Hozzátette, hogy otthon készültek fel a versenyre. A kisfiuk sok kerékpáros feladatot hajtott végre, a szülők pedig KRESZ-teszteket töltögettek ki. A Skoda Magyarország békéscsabai telephelye a kezdetek óta partner a "Közlekedik a család" vetélkedőnek. A békéscsabai szalon kétszeres Skoda Challenge világbajnoka elmondta, hogy azontúl, hogy a helyszínt biztosítják a rendezvény lebonyolításához, elkötelezettek a biztonság iránt.

– A fődíj egy Skoda Fabia ami a kategória legbiztonságosabb autója. A helyszínbiztosításon kívül segítünk lebonyolítani a versenyt is, hogy minél élvezetesebben tudják a családok eltölteni a napjukat. A tesztpályát mi állítottuk be, a versenyfolyamatot a rendőrség szervezi - fogalmazott Szerencsi László értékesítő.

A versenyekre bármely magyarországi lakóhellyel rendelkező család nevezhetett, ha legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, továbbá amennyiben hat és tizenhét év közötti gyereket/gyerekeket nevelnek. A négy kötelező feladat (autós ügyességi, KRESZ-elmélet, kerékpáros ügyességi, elsősegély) mellett szórakoztató állomások is szerepet kaptak a szombati napon, mint például "Hoztam egy kérdést kvízjáték" vagy a mobil terepasztal társasjáték. 

Galéria

 

További programok »

Kék hírek

Egy értelmi sérült férfit próbált kifosztani az erőszakos hajléktalan

Kifosztás bűntette miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség egy 47 éves, többszörösen büntetett előéletű, erőszakos, többszörös visszaesőnek minősülő, orosházi illetőségű, de hajléktalan életmódot folytató, letartóztatásban lévő férfi ellen, aki egy közepes fokban értelmi fogyatékos férfitól vette el a pénzét.
10:42
FEL